Metaal- en bouwsector verantwoordelijk voor meeste bedrijfsongevallen

In de metaal- en bouwsector geven werknemers het vaakst een arbeidsongeval aan. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS. In 2015 had bijna 10% van de werknemers in deze sectoren een arbeidsongeval waarvoor zij tenminste 1 dag verzuim hadden. De metaal- en bouwsector zijn niet de enige verantwoordelijken. Ook in de voedselverwerking, transport en logistiek, machinebediening en de agrarische sector kennen een hoog aantal bedrijfsongevallen. Ook zijn mannen verreweg het vaakst betrokken bij een bedrijfsongeval. Dit heeft te maken met de verdeling tussen mannen en vrouwen in de ‘gevaarlijke’ beroepen.

Werknemers geven wel aan dat zij hun collega’s vaak aan moeten spreken op hun onveilige werkwijze. VakBHV vindt dit een positief gegeven. Toch zien wij nog meer ruimte voor verbetering. Lees bijvoorbeeld eens onze tips voor een veiligere werkomgeving! Zo kunnen veel bedrijfsongevallen voorkomen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *